Løbende udvikling af mere bæredygtig produktion
6. januar 2023
Per Nonbye i produktionen - Nonbye

Bæredygtig produktion står højt på dagsordenen hos Nonbye. ”Derfor skal vi forbruge smartere, tænke i cirkulære løsninger og have fuldstændig styr på vores råvarer,” siger Per Nonbye som har hovedansvaret for produktionen hos Nonbye.

Nonbye arbejder bl.a. for verdensmål 12 med fokus på ansvarligt forbrug og produktion. Her er en af løsningerne at have fuldstændig styr på alle råvarer. 

”Med et fuldstændigt overblik over alle vores råvarer, kan vi sikre en optimal udnyttelse og et minimalt spild,” siger Per Nonbye. ”Vi har derfor udviklet et stregkodebaseret lagersystem, hvor alle produkter registreres ved ankomst og ved forbrug fra fx en rulle med folie. Dermed kan vi både dokumentere, hvilket parti et produkt kommer fra, og hvor meget der er tilbage på lager – og dermed optimere forbruget.”

Et andet fokusområde hos Nonbye er investering i produktionsudstyr, som kan nedbringe farveforbruget, øge produktionshastigheden og reducere strømforbruget. Her er senest investeret i en EFI Vutek H3 UV-LED printer. Printeren giver netop disse fordele og arbejder med EFI farver og teknologi, som danner grundlag for 3Ms udstrakte garanti på folie.

”Vi har et tæt samarbejde med 3M og er del af deres Sustainability Advisory Board,” siger Per Nonbye. ”Her arbejder vi løbende med udvikling af mere bæredygtige materialer til skiltebranchen. Vores kunder ønsker holdbarhed og bæredygtighed. Det gør vi alt for at leve op til.”