Kreative, kommunikerende og smukke facader er ofte fostret af den gode idé.

Sådan en fik arkitekt Niels Junggreen Have, da han designede Fynsværkets nye kraftvarmeværk.
I tæt samarbejde med Nonbye skabte han et udtryk af natur på facaderne, der giver en ekstra dimension til værkets arkitektur.

Naturen er hentet ind på facaderne

”Naturen er hentet ind på anlæggets facader i form af fotografiske motiver af kornaks på strå. Naturmotiverne er placeret på udvalgte bygningsfacader, hvor de vil være mest synlige. Motiverne er inspireret af det anvendte biobrændsel – halm. Alle kornaks er forskellige, og fotooptagelserne er lavet specielt til formålet. Motiverne er bearbejdet, så de giver et klart, grafisk udtryk. Nogle motiver går fra nederst på facaden og mange meter op, andre motiver er af mere begrænset udstrækning. Det samlede facadeareal med dekoration er 2.500 m²,”

– Niels Junggreen Have

Verdens største halmfyrede kraftvarmeværk

Fynsværket – det nye kraftvarmeværks bygninger fremstår i høj arkitektonisk kvalitet og giver ved sin facadedekoration et klart signal om miljøsammenhængen i forbrændingen af biomasse.

Teknisk indhold og funktion

Kraftvarmeværkets tekniske indhold og funktion er samlet i et æstetisk udtryk, hvori landbrugsnaturen også indgår. Indvendigt er bygningerne ligeledes bearbejdet arkitektonisk med lys, farver og indretning med inspiration fra naturen. Herved gøres der en særlig indsats for at skabe et godt, sikkert og inspirerende arbejdsmiljø, til trods for at det er tung industri.

Arkitekturen er med til at øge arbejdsglæde og stolthed hos medarbejderne og hermed styrke loyaliteten over for virksomheden. De mange besøgende fra ind- og udland, der forventes at komme for at se verdens største halmfyrede kraftvarmeværk, vil opleve arkitekturen som positivt.

15 års levetid på folien

Hos Nonbye har grafiker Jesper Videbæk været i tæt samarbejde med Niels Junggreen Have om de mange facadefotos, der er billedbehandlet og fritlagt, så de passer til den enkelte facade.

”De mange fotos er printet i fotorealistisk kvalitet i meget stor skala på selvklæbende folier, der er konturskårne og monteret direkte på de plane facadeelementer. Folien med print er af den mest holdbare type med en forventet levetid på ca. 15 år,” siger Nonbyes produktionschef Per Nonbye.

Caseansvarlig

 

 

Olafur Munk

Sparringspartner
+45 6161 0871
om@nonbye.dk

Lad os hjælpe din virksomhed med at skabe stærke visuelle udtryk!

Nonbye hjælper alle typer virksomheder, kæder og institutioner i alle brancher med at skabe visuel identitet med høj synlighed og ensartet udtryk. Vi vil også gerne hjælpe dig og dit projekt med at komme sikkert i mål – vi har 50 års erfaring at byde ind med. Kontakt os allerede i dag for et uforpligtende møde.