Nyt Syn indgik et strategisk samarbejde med ZEISS

Det satte gang i en komplet rebranding med fokus på at overføre kvaliteterne fra begge brands til ét stærkt visuelt udtryk. I tæt sparring med Nonbye har nyt syn skabt en markant og styrket synlighed i gadebilledet.

Brandkvaliteter i facadeskiltningen
På et internt kickoff-møde i foråret 2013 blev medlemsbutikkerne præsenteret for det nye facadekoncept, der ifølge planen skulle være fuldt implementeret i alle butikker senest 1. september samme år. Dermed var rammerne udstukket for en stram proces med et klart fokus.

“Nonbye gav os i høj grad noget at tænke over, for der blev peget på en række udfordringer ved det oprindelige design, som vi ikke havde overvejet.

Nonbye gav os professionel rådgivning og sparring og demonstrerede meget stor forståelse for funktion, materialevalg, designprofil og helhed. Netop den tilgang til opgaven betød ekstremt meget for vores beslutning om at indgå et samarbejde med teamet fra Nonbye.”

– Morten Kristoffersen, Brand Stylist hos Nyt Syn

Udfordring

Meget kort tidstermin.
Ønsker til facadeskilte gav udfordring på synlighed.
Eksklusiv skiltning skulle udvikles til fordelagtig pris.

Løsning

62 butikker blev besøgt og designet.
Grafisk profil var fleksibel og kunne derfor tilpasses alle typer facader.

Færdige resultat

De nye facadeskilte formår i høj grad at understrege kvalitetsopfattelsen og integrere Nyt Syn og ZEISS i et fornemt design. Skiltene ser flotte ud både i dagslys og om aftenen, og flere butikker fortæller om kunder, der er kommet ind for at spørge til den nye profil, hvilket har igangsat nogle gode dialoger.

Caseansvarlig

 

 

Jan Graus Sørensen

Design- & marketingchef, mDD
+4540606240
js@nonbye.dk

Designchefen valgte at gå utraditionelt til værks vel vidende, at det kunne koste en plads i opløbet om at vinde ordren.

“Vi fornemmede, at Nyt Syn var tæt på at igangsætte projektet. Vi ønskede imidlertid ikke kun at give et skarpt tilbud på levering og montering af skilte i et allerede eksisterende design – og så håbe på, at vi ville blive valgt alene på prisen. Vores store erfaring med især kæder viser tydeligt, at det endelige resultat i høj grad afhænger af, hvor tidligt i processen, vi kan komme med og rådgive om de mest optimale løsninger,” forklarer design- og marketingchef hos Nonbye, Jan Graus Sørensen.

 

Nye facadeprofil

Nonbye foretog derfor en analyse af det eksisterende design- og materialeforslag til den nye facadeprofil og var hurtig klar med en diagnose:

  • Designet ville for eksempel ikke tage sig godt ud i varierende lysforhold, hvilket naturligvis ikke er den bedste profilering for en optikerkæde, der frem for alt skal være synlig. Konkret var det stort set umuligt at se skiltningen i tusmørke eller om aftenen.
  • Derudover lå der i det foreslåede materialevalg en høj grad af vedligeholdelse, ligesom holdbarheden slet ikke ville stå mål med den store investering, uddyber Jan Graus Sørensen.

Nonbye anbefalede derfor, at Nyt Syn tog en kort timeout og gjorde plads til refleksion over de reelle muligheder for at skabe en visuelt stærk og funktionel løsning.